Bun venit pe siteul orasului Zlatna!

Fife Zlatna

Fife Zlatna

Aflat la prima editie, Festivalul International de Film Etnografic Zlatna isi propune sa propage cultura si traditiile nationale, prin intermediul promovarii tinerilor artisti. FIFE Zlatna – singurul festival etnografic de film din Romania – ajuta la formarea si educarea cineastilor independenti, are rolul de a descoperi noi talente si promoveaza schimbul de valori culturale cu alte tari.

 

Festivalul este deschis si profesionistilor cineasti, care doresc sa contribuie la edificarea patrimoniul cultural national sau international. Nu in ultimul rand, FIFE Zlatna se doreste a fi o poarta de lansare si educare a tinerilor comunitatii. In acest sens, primarul Silviu Ponoran a propus infiintarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care sa aiba si o casa de productie proprie. Prin intermediul centrului cultural vor fi angrenati tinerii din Zlatna. Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au infiintat un cineclub si un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film si arta fotografica, sub indrumarea unor specialisti in domeniu, adusi din Bucuresti.

 

Festivalul are loc in 14 – 16 Iunie 2013, in oraşul Zlatna.

 

Pe viitor, cele mai bune creatii ale artistilor din Zlatna pot fi promovate in cadrul FIFE Zlatna, creandu-se noi oportunitati de afirmare pentru tanara generatie. In cadrul festivalului va fi organizata si o expozitie-concurs de fotografie etnografica. Pe langa un ajutor dat concret comunitatii si mai ales tinerilor din Zlatna este si un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice si turistice a orasului si judetului Alba

 

Din juriul au făcut parte:

–       Maestrul Geo Saizescu;

–       Maestrul Alecu G. Croitoru;

–       Maestrul Sebastian Papaiani;

–       Călin Căliman;

–       Horia Barna;

–       Nicolae Clonţa;

–       Mălina Dragnea;

–       Marcel Negruţi;

–       Claudia Motea;

–       Horia Tanislav;

 

Mai multe informaţii se pot obţine accesând site-ul  www.etnofilmzlatna.ro.