Bun venit pe siteul orasului Zlatna!

Proiectul „e-MOȚII – tradiție, poveste de odinioară” – momentul final

Proiectul „e-MOȚII – tradiție, poveste de odinioară” – momentul final

Asociația pentru Promovarea Tradițiilor a organizat spectacolul de colinde și obiceiuri tradiționale de Crăciun, în data de 30 noiembrie 2021, în localitatea Glod, județul Alba,  în cadrul  Proiectului ”e-MOȚII – tradiție, poveste de odinioară”.

 

La eveniment au participat reprezentanți ai comunităților Trâmpoiele, Ceru Băcăinți, Glod, Galbina și Ardeu. Fiecare comunitate și-a primit colindătorii, într-un spațiu, care i-a aparținut pe durata spectacolului, amenjat tradițional, cu elementele reprezentative ale satului respectiv (țesături, elemente decorative) și cu masa gazdelor, plină de darurile pentru colindători: colaci, cârnați, cozonac, nuci, vinars, elemente specifice fiecăruia dintre sate, dar și pogacea (Trâmpoiele), pecia (Ceru Băcăinți, Glod), etc…

 

În cadrul spectacolului, cetele din fiecare sat și-au cântat colindele, au jucat călușarul și au avut loc interpretări vocale și instrumentale ale unor artiști locali si invitați: Ghiță Hendrea, Vali Perța, Florin Boita.

La eveniment, au participat și reprezentanții Primăriilor partenere, de care aparțin satele implicate în implementarea proiectului, precum și reprezentanții primăriei Balșa, județul Hunedoara, de care aparțin satele Galbina și Ardeu.

 

Această activitate încheie seria celor derulate în cadrul Proiectului ”e-MOȚII – tradiție, poveste de odinioară”, ajuns, în acest moment, la final.

 

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă implementarea acestui proiect: reprezentanților Primăriilor partenere, Zlatna, Almașu Mare și Ceru Băcăinți și sătenilor din localitățile aparținătoare acestora, Trâmpoiele, Feneș, Izvorul Ampoiului, Glod, Ceru Băcăinți, care au participat la derularea activităților proiectului, precum și Primăriei Balșa și sătenilor din localitățile Galbina și Ardeu, care și-au adus aportul la organizarea și desfășurarea spectacolului, contribuind, cu toții, în primul rând, la perpetuarea tradiției pure românești, din acest areal!